2017. sze 04.

Természetes hatóanyagok – kisokos

írta: Lynxa
Természetes hatóanyagok – kisokos

  1. Aloe vera: Az egyik legismertebb, lakásban is tartható gyógynövény. A natúrkozmetikumok egyik legfőbb alapanyaga. Kiváló sebgyógyító, hidratáló és bőrnyugtató hatású. Kisebb bőrsérülések, sebek, herpesz, égési sérülések, pattanások kezelésére alkalmas.
  2. Argánolaj: Remek tonizáló, hidratáló, tápláló és revitalizáló képességgel rendelkezik. Segít a bőr természetes zsírrétegének helyre- és visszaállításában, a bőrpír csökkentésében, de pozitív hatással van a finom ráncokra és az ekcémára is, de halványítja a hegeket, sebeket és a terhességi csíkokat is.
  3. Méhviasz: Bőrpuhító és feszesítő hatású, javítja a bőr sejtjeinek regeneráló képességét, baktériumölő, nyugtató, lágyító, hidratáló hatású és megakadályozza a gyulladások kialakulását.
  4. Koffein: A kávéban és a teában megtalálható koffein zsírbontó és karcsúsító tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a cellulitisz és a narancsbőr elleni küzdelemben, értágító, véráram-növelő hatásának köszönhetően hatékonyan támogatja a zsírlebontást.
  5. Körömvirág: Kitűnő bőrápoló, mely támogatja a gyógyulást és a bőr regenerálódását. Sebfertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Alkalmas aranyér, visszértágulat, fekély, ekcéma, pattanás, égési sérülések, rovarcsípés, szemölcs, láb- és körömgomba, tyúkszem és bőrkeményedés kezelésére is.
  6. Kamilla: Számtalan bőrápoló szer fő egyik fő alapanyaga. A benne lévő értékes illóolajnak köszönhetően nyugtató, bőrlágyító, gyógyító, tonizáló, gyulladáscsökkentő hatású. Fogínygyulladás vagy egyéb szájban lévő gyulladásos betegségek, sebek, illetve pattanásos bőr kezelésére kiválóan alkalmas.
  7. Kókuszolaj: Az érett kókuszdió magjából vagy gyümölcshúsából nyert kókuszolaj. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, így regenerálja a bőr sejtjeit és puhává teszi a bőrfelszínt. A telített zsírok belülről hidratálják a száraz bőrt. Kicserepesedett ajkakra, érdes, száraz sarokra és könyökre, pattanásos bőrre, valamint száraz, töredezett haj, illetve korpás fejbőr ápolására is alkalmas.
  8. Kakaóvaj: A kakaóvaj polifenol tartalma megakadályozza a szabad gyökök kialakulását és nyugtatja az irritált bőrt. Remekül hidratál, ezért ajánlott a terhességi csíkok megelőzésére. Gyógyítja az olyan makacs bőrbetegségeket, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör. Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását. A kakaóvaj fényvédőként is használható, 5-7 faktor erősségű.
  9. Uborka: Különösen magas víz-és vitamintartalmának köszönhetően kiváló bőrápoló. A legtöbb érték a héjában található. Hűsítő, nyugtató, hidratáló és tisztító hatással rendelkező uborkában található fitoszterol és zsírsav segít megerősíteni a bőr lipidrétegét, visszaállítani a nedvességet, nyugtatja a bőr felszínét és javítja annak rugalmasságát. Stimulálja és táplálja a bőrsejteket, ezzel támogatva azok újratermelődését.
  10. Holt-tengeri só: Magas ásványi anyag, só és algamaradvány-koncentrációjának köszönhetően hidratáló, tápláló és revitalizáló hatású, így kiemelkedően hatékony számos bőrprobléma, így az akne, pikkelysömör, ráncok, valamint mozgás-és légzőszervi megbetegedés, magas vérnyomás, szívbetegség, gyulladások kezelésében.
  11. Szőlőmagolaj: A hidegen sajtolt, adalékanyagoktól mentes szőlőmagolaj az egyik leghatékonyabb természetes bőrápoló: kiváló arc- és testhidratáló, védelmet nyújt a káros UV-sugarak ellen, gyorsítja a napon leégett bőr gyógyulását, gyulladáscsökkentő, megköti a szabadgyököket, antioxidánsai a bőr öregedését is lassítják, alkalmas bőrirritációk kezelésére. Szabályozza a faggyútermelést, ezért a zsíros bőr és haj kezelésében igen hatékony. Bőrfeszesítő hatású, így a ráncok és striák megelőzésében, illetve kezelésében.
  12. Zöld tea: Javítja a keringést és az emésztést, gyógyítja a sebeket, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatású, elősegíti a sejtmegújulást, így segít megelőzni az öregedést. Szabályozza a sejtek életciklusát, ezzel enyhíti a pikkelysömör és a korpásodás tüneteit, pattanások kezelésére is kiváló. Frissítő, hidratáló, feszesítő hatású.
  13. Méz: Kiváló nedvességfelszívó-és megtartó hatású. Remekül feszesíti és puhítja a bőrt. Fokozza a vérbőséget és nyugtatja a bőrt. Antibakteriális hatásának köszönhetően sikeresen kezeli az aknés bőrt, ekcémát, kisebb bőrsérüléseket, cserepes ajkakat. Bőrfiatalító, ránctalanító hatású.
  14. Citrom: Kiváló fertőtlenítő hatású, elpusztítja a baktériumokat, ezért remek arctisztító. Összehúzó hatásának köszönhetően jó hatással van a zsíros bőrre és hajra. Világosító hatása a májfoltokon és a hajszálakon is eredményes. Emellett remek bőrpuhító és bőrfiatalító tulajdonsággal rendelkezik.
  15. Moringamagolaj: A moringaolaj hatékonysága magas antioxidáns- illetve vitamintartalmában rejlik, ennek köszönhetően kiváló ránctalanító. Ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, melyek védik és stimulálják a sejteket, serkentik azok regenerációs képességét. Aknés bőr kezelésére is alkalmas, kiváló gyulladáscsökkentői és méregtelenítő hatással rendelkezik, valamint semlegesíti a testszagot.
  16. Vadrózsaolaj: Terméséből, a csipkebogyóból kinyert zsírosolaj kiváló hidratáló hatású. Támogatja a sejtregenerációt, ily módon remek ránctalanító hatású, bőrsérülések, hegek, striák kezelésére kiváló, de száraz, hámló, vagy ekcémás bőr kezelésére is alkalmas.
  17. Csalán: Magas ásványianyag-és vitamintartalmának köszönhetően kitűnően táplálja és erősíti a hajat. Hozzájárul a faggyúmirigy működésének normalizálásához. Támogatja a fejbőr vérkeringését, javítja a haj és a bőr általános állapotát. Összehúzó hatású, ezért a zsíros, aknés bőr kezelésére is alkalmas, de méregtelenítő, vértisztító, fertőtlenítő és antioxidáns képessége miatt is kedvelt gyógynövény.
  18. Olívaolaj: Remekül puhítja, hidratálja, kisimítja és rugalmassá teszi a bőrt. Magas E vitamin-tartalmának köszönhetően kiváló öregedésgátló. A hajat egészségessé és dússá teszi. Gyulladáscsökkentő hatása miatt az aknés bőrre is alkalmazható. A gyenge, töredezett körmöket erősíti.
  19. Narancs: Bőrkondicionáló hatásuk miatt a narancs minden része felhasználható a natúrkozmetikában. A virágból és a terméshéjból nyert illóolaj összehúzó és erősítő hatású. Antibakteriális, gyulladásgátló, görcsoldó, nyugtató hatásai miatt az érzékeny bőrűek számára alkalmas.
  20. Sheavaj: Az afrikai shea-fa terméséből kinyert vaj természetes módon gazdag E és A vitaminban és ásványi anyagokban. A sheavaj ily módon nyugtató, hidratáló, ránctalanító hatású, valamint védi, lágyítja és táplálja a száraz bőrt. Égési sérülések, sebek, hegek, bőrgyulladások, pikkelysömör, korpás fejbőr és a striák kezelésére is alkalmas. Csökkenti. Fahéjsav-tartalmának köszönhetően védi a bőrt az UV sugaraktól.
  21. Napraforgóolaj: Magas A, D és E vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ezért mélyen táplálja, regenerálja és puhítja a bőrt. Különösen alkalmas száraz, idősödő és sérült bőr kezelésére. Az E vitaminnak köszönhetően gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású, ezért ekcéma és aknés bőr kezelésére is alkalmas.
  22. Teafa: Olaja kiváló fertőtlenítő és baktériumölő hatású, ezért kifejezetten alkalmas aknés bőr, égési sérülések, de száj-és torokfertőzések kezelésére is. Fogápolás terén is kiemelt fontosságú, csökkenti a fogkőlerakódást, frissen tartja a szájüreget és a fogínyt. Gombás fertőzések hatékony ellenszere.
  23. Tökmagolaj: Gazdag A, B, C, K és E vitaminokban és ásványi anyagokban, ennek köszönhetően remek ránctalanító, segít halványítani a bőrfoltokat, véd az UV sugaraktól. A benne található kálium segít a haj egészségének megőrzésében és a haj szerkezetének megújulásában. Cink-tartalma a bőr megújulását serkenti, de hasznos az aknék kialakulása ellen is.
  24. Levendula: A levendulaolaj remek hidratáló, fájdalomcsillapító és összehúzó hatású. Bőrre kenve a rovarokat is távol tartja. A pikkelysömör és az ekcéma kezelésére is alkalmas. Sebgyógyító, gombaölő, bőrnyugtató hatású, az égési sérüléseket hatékonyan kezeli.
  25. Manuka méz: Antibakteriális, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású. Támogatja a bőrsejtek- és szövetek regenerációját, ezáltal remek ránctalanító hatású és aknés, illetve ekcémás bőr kezelésére is alkalmas, de égési sérülésekre és rovarcsípésekre is használható, valamint véd az UV sugaraktól. Hajápolás terén is hasznos, táplálja a hajhagymákat, revitalizálja a fejbőrt.
Szólj hozzá

Hatóanyag kisokos