2017. sze 06.

Kolbászfa a mellek és a bőr csodatevője

írta: Lynxa
Kolbászfa a mellek és a bőr csodatevője

A natúrkozmetikumok szakértői szerint az organikus szépségápolás legújabb trendje a kigelia vagy más néven kolbászfa alapú szépítőszerek elterjedése. Vajon mire képes a sámánok legfontosabb növénye a szépségiparban?

 

Nyugat-Afrika esősebb vidékein őshonos a kigelia fa, mely közismertebb nevét (kolbászfa) termései meglepő kinézetéről kapta. Valójában nem kell túl sok képzelőerő, hogy a csüngő, barna terméseket kolbásznak lássuk, persze csak akkor, ha túllépünk azon, hogy eléggé ritkák a tíz kilós kolbászok és esetleg iszunk a tanzán sörből is, amit a növényből készítenek. Persze a Szamártejnek nem tiszte ilyen fejtegetésekbe bocsátkozni, így lássuk inkább, hogy miért tarolhatja le a termések kivonata a natúrkozmetikai piacot!depositphotos_63987809_s-2015.jpg

A kolbászfa

Forrás: depositphoto          

 

A megfelelő körülmények között 20 méteresre is megnövő szürkés törzsű fa tíz kilós terméseit hihetetlenül sokoldalúan használják elsődleges élőhelyén, Tanzániában. Bár a gyümölcs nyersen erősen mérgező, mégis a helyi sámánok kedvenc gyógyhatású készítményei között szerepel. Mivel a termésből préselt lé erősen antibakteriális, vírusölő és fertőtlenítő hatású, így elsősorban a bőrrel kapcsolatos problémák kezelésében jaátszik nagy szerepet. Persze orvosi ismeretek hiányában a komolyabb betegségek kezelése is a bőrön jelentkező tünetek gyógyítására korlátozódik, így ezzel a készítménnyel orvosolják a leprát, a szifiliszt, a psoriasist, a bőrrákot, de akár a HIV fertőzés következtében fellépő bőrtüneteket is (mivel mágikus operációkhoz is alkalmazzák, például a rossz szellemek vagy a forgószél elűzéséhez, angol nyelvterületen gyakran fétisfának is nevezik a kigeliát). A másik érdekes felhasználást a helyi fiataloknak köszönhetjük, ugyanis a lányok a mellüket, míg a fiúk a nemi szervüket kenik a kivonattal, mivel a megfigyelések alapján mindekettőre komoly növesztőhatást gyakorol (a mellel kapcsolatban a laboratóriumi vizsgálatok is kimutattak ilyen jellegű hatást). Emellett a már említett tanzán sör is is bír bizonyos gyógyhatással, hiszen el tudják úgy is készíteni, hogy komoly hánytató hatása legyen, köszönhetően a növény méreganyag tartalmának. Persze a normál sörgyártás esetében komoly feldolgozási folyamaton megy keresztül a kigelia nedv, mely váltott szárítást, cukrozást és erjesztést tartalmaz és ciklikusan ismétlik a végső feldolgozásig.

            Nyugat-Európában, a Távol-Keleten és az Egyesült Államokban már a natúrkozmetikai piac is felfigyelt a kolbászfa hatóanyagára, mivel az ismert készítmények közül az egyik legmagasabb fertőtlenítő hatással bír. Ezért sorra jelennek meg a bőrhiba javító (pattanások, apró sérülések), bőrfeszesítő, anti-ageing (magas antioxidáns tartalmú), sőt napégést kezelő krémek is, melyeknek a növény adja az alapanyagát. De találni már szép számmal mellfeszesítő, sőt mellnövekedést serkentő készítményeket is.

            Érdemes hát célkeresztben tartani a kigeliát hiszen, ha hinni lehet a bennfenteseknek, akkor hamarosan Európában is komoly növekedésnek indul a kolbászfa kivonattal készült natúrkozmetikumok mennyisége!

Szólj hozzá

Bőrápolás Natúrkozmetikum Szamártej Kolbászfa Kigelia Mellápolás