2017. sze 04.

Ki az a John Masters? – Ő áll a hollywodi csillogás mögött

írta: Lynxa
Ki az a John Masters? – Ő áll a hollywodi csillogás mögött

Ha meg kellene nevezni azt az embert, aki a legtöbb hollywoodi sztárt ellátja natúrtermékekkel, akkor John Masters lenne a legelső név a listán. Egy szolíd és laza emberről beszélünk, aki saját holisztikus látásmódja kiterjesztéseként éli meg termékportfólióját. A hírességek pedig a lábainál hevernek és – kis túlzással – nélküle nem lenne  ugyan olyan a Hannibal, a True Blood és a 24 sorozat sem.

A Szamártej hasábjain folyamatosan figyelemmel kísérjük a hollywoodi filmcsillagok natúrpraktikáit, azonban ők sem mindig használnak saját készítésű receptúrákat. A legnagyobb sztárok sok esetben ugyanúgy vásárolnak natúrkozmetikumokat, mint bárki más, legfeljebb egy kicsit drágábbakat. Márpedig, ha kész gyártmányokat keresnek, akkor nagyrészük egy ember mellett teszi le a voksát: John Masterst nem túlzás a sztárok natúr-pápájának nevezni.

jm.jpg

Forrás: johnmasters.com

 

            Ez a new yorki születésű fitatal ember tipikus példája annak, hogy miként lesz valaki a saját igényei következtében gazdag és sikeres. Saját elmondásai szerint 20-as évei elején Johnnak még fogalma sem volt arról, hogy mit kezdjen az életével. Bár nem érzett túl nagy vonzalmat a szakma iránt, mégis elvégzett egy szépségápolással kapcsolatos iskolát, majd stylistként kezdett dolgozni. Bár ekkor már érdeklődött a holisztikus gondolkodás iránt, nem gondolta, hogy később ez lesz sikere záloga. Az első lépést igazi karrierjében az adta, hogy mind jobban gyűlölte azokat az agresszív kemikáliákat, melyekkel nap, mint nap dolgoznia kellett. Munka után kisérletezni kezdett, majd egy idő után már saját lakásában fogadott vendégeket, akiket ammónia-mentes hajfestékekkel kezdett szépíteni. 1991-ben hozta létre első márkáját Dry Hair Nourishment and Defrizzer néven, ami már teljes egészében organikus alapokon nyugodott. Ez a család hamar kinőtte magát egy teljes parabénmentes terméksorrá. John ekkor nyitotta meg saját szalonját, ahol már jobbára csak saját készítményeit használta. Közben mind jobban elmélyült a holisztikus életmódban és az ételek mellett már csak természetes anyagokat használt a saját- és vendégei szépségének ápolására is. Ekkor döntötte el végérvényesen, hogy elveivel nem egyeztethető többé össze egy kemikáliákat használó szalonban végzett munka. Látásmódja és termékei minősége pedig rövid idő alatt legendássá tették a hollywoodi sztárok körében. Szinte felsorolni is nehéz azoknak a hírességeknek a nevét, akik ma a John Masters termékekre esküsznek. Szalonjában és internetes oldalán ott sorkoznak a köszönetek Jessica Albától, Alicia Silverstone-tól, Rosario Dawsontól, Oliver Thorntontól, Nelly Furtadotól vagy éppen Jake Gyllenhaaltól, hogy csak a leghíresebbeket említsük. De nem csak a sztárok imádják a termékeit!

            A hollywoodi produkciók stylistjai is egyre inkább felfedezik John tehetségét. Kizárólag John Masters haj- és make up termékeit használták például a Hannibal című sorozat szereplőgárdájának szépítésére. Erről is van egy, a színészek által dedikált lapja Johnnak, csakúgy mint Sharisse Fine-tól, aki megszámlálhatatlan álomgyári szuperprodukciót tudhat maga mögött stylistként. Sharisse a True Blood munkálatai közben használta John készítményeit, így elmondhatjuk, hogy ezek nem csak embereknek, hanem vámpíroknak is tökéletesen megfelelnek. De ne felejtsük el, hogy a 24 sorozat színészei is Masters termékekkel szépültek.

            Az elismertség pedig az üzleti életben is megmutatkozik, hiszen a John Masters termékek nem kevesebb, mint 50 díjat gyűjtöttek össze 2004 óta a legkülönbözőbb megmérettetéseken, viszonteladói pedig az összes földrészen árusítják a hollywoodi szépségelixíreket.

Szólj hozzá

Hollywood Hajápolás John Masters Natúrkozmetikum Szépségpraktika Szamártej Sztárpraktikák