2016. nov 10.

A világ első iható, antiageing kozmetikuma - Kínai fecskefészekből

írta: Lynxa
A világ első iható, antiageing kozmetikuma - Kínai fecskefészekből

A szingapúri központú Qiaohou kozmetikai márka bevezette a világ első iható, antiageing kozmetikumát. Ráadásul ez a szépségpiaci áttörés egy ősi kínai tradícióra épülve, ehető madárfészek kivonatot is tartalmaz.

bigstock-attractive-woman-laughing-with-119300474.jpg

A madárfészek leves immár 2000 éve kiemelkedő része a kínai gasztronómiai kultúrának. Ezeket az ízletes fészkeket az Indiai-óceán partvidékén élő fecskefaj, a szalangána hím tagjai készítik mészkőbarlangok falain, melyeket az erős hullámok hoztak létre. A különleges konyhai alapanyag grammja akár több ezer dollárba is kerülhet, mivel nagyon veszélyes a fészkek begyűjtése. A szóbanforgó fecskék a fészekrakás idején kizárólag a megnagyobbodott nyálmirigyeikből kifolyó váladékot használják fel a fészek elkészítéséhez. A szalangána nyálból készült fészke kosár alakú, áttetsző, és mindössze 6 centiméter átmérőjű és 1,5 centiméter mély. Méretéből adódóan súlya is igen csekély, mindössze 14 gramm. Ez a furcsa étel a kínai hiedelmek szerint nem csak tápláló, de állítólag az egészség megőrzésében is fontos szerepet tölt be. Nagyon magas a fehérjetartalma, és antioxidánsokban is bővelkedik, így hatásos fegyver az öregedés, sőt, még a rák ellen is. A madárfészkeket egyébként pár éve már a kozmetikai ipar is felfedezte magának Ázsiában.

Az új öregedésgátló esszencia az iható kozmetikumok kategóriájába tartozik. Ázsiában az elfogyasztandó szépségápoló szérumok igen népszerűek a hölgyek körében, hiszen ezekkel belülről támogatják bőrük megújulását. Az új, madárfészek kivonatot is tartalmazó termék a világ első, ránctalanító és antiageing hatású kozmetikai itala, amely teljesen mentes minden szintetikus összetevőtől, nem tartalmaz génmanipulált összetevőket, szennyezőanyagokat és egészségre káros anyagokat. Jack Shieh, a Qiaohou elnöke elmondta: „Mi valódi választást és valódi tápanyagokat biztosítunk ügyfeleinknek. Úgy véljük, hogy a természetes natúrkozmetikumokkal tehetik a nők a legtöbbet a szépségükért, és egyben az egészségükért.” A vállalat speciális gyártási módszert fejlesztett ki, amellyel hatékonyabban dolgozzák fel a fecskefészkeket, majd adják hozzá azok kivonatát a kozmetikai termékekhez. Ezzel a módszerrel a fecskefészkek kivonata pár dolláros áron bárki számára elérhetővé válik, szemben a madárfészek-levesek horribilis árával.

További hírek, tippek, sztárpletykák a natúrkozmetikumok világából: www.szamartej.hu

Szólj hozzá

Iható kozmetikum