2016. nov 10.

7 boszorkányos tipp a szépségért és a fiatalságért!

írta: Lynxa
7 boszorkányos tipp a szépségért és a fiatalságért!

Szenes szappan, Kleopátra hajbalzsam receptje a boszorkányok varázskönyvéből, gyógyító kenőcsök, szuperolcsó házi sminkek egy boszorkány konyhájából. Mindez december 13, azaz Luca-napjának tiszteletére.

bigstock-beautiful-young-halloween-witc-103086935.jpg

December 13-a, Luca napja bár a keresztény Szent-Lucia legendája miatt vált világszerte híressé, mégis a népi hiedelmek szerint leginkább a boszorkánysághoz kapcsolódik. Gondoljunk csak a boszorkányokat felfedő Luca-székre, esetleg a Luca-napi tiltólistára vagy mágikus operációkra, amelyek a szerelmet vagy a sikert hivatottak behívni az életünkbe. Állítólag ezen a napon kell a boszorkánymesterséget is megtanulni, amely így elevenjévé válik az újdonsült boszorkánynak. Mi ennek a jeles napnak a tiszteletére néhány szépítő kenceficét mutatunk be, amelyeket Iván Anitától, a Boszorkánymúzeum alapítójától kaptunk.

  1. Szenes szappan gyulladt, ekcémás bőr kezelésére

A szappan tulajdonképpen egy tisztálkodó eszköz. A háziszappan pozitívuma abban áll, hogy pontosan tudjuk, mi van benne. Ha ehhez a tisztálkodószerhez valamilyen természetes adalékanyagot, funkcionális összetevőt keverünk, akkor nyilván javulást tapasztalunk. A szenes szappanpéldául kiváló gyulladáscsökkentő, amely hatékony lehet a gyulladt, ekcémás, pattanásos bőrre. A szénnek ugyanis van egy olyan tulajdonsága, hogy magához vonzza a méregmolekulákat, így a gyulladást okozó baktériumokat és mikrobákat is, ezzel letisztítja a bőrt, ami ezáltal képessé válik a gyógyulásra.

  1. Puha kéz titka a helyes kézmosás

Ha valakinek száraz a keze, akkor használjon szőlőmagolajat, mert ez az egyik olyan olaj, ami pár másodperc alatt képes a bőrön felszívódni, és puhává varázsolni azt. A puha kéz másik titka a helyes kézmosás: először valamilyen szappannal tisztítsuk meg a kezünket, majd kenjük be pár csepp olivaolajjal, majd ismét mossunk kezet. Az olivaolaj megakadályozza, hogy a víz kiszívja a bőr felső rétegeiben lévő maradék nedvességet.

  1. Cold-krém a téli bőrszáraz időszakra

A cold-krém alapja a sheavaj és a rózsavíz, amit mézzel vegyítünk. Ez a speciális krém kiváló szolgálatot tehet az őszi, téli időszakban, amikor a bőrünk gyakran kiszárad. Ez a krém csodákra képes a száraz lábon és kézen egyaránt.

  1. Stresszoldó masszázshoz boszorkányos olaj

Amikor már semmilyen praktika nem segít a feszültség oldásában, akkor érdemes kipróbálni a meridiánmasszázst vagy más stresszoldó masszázst. Ezekhez általában masszázsolajakat használnak, mind közül az egyik kedvenc lehet a szőlőmagolajos levendulaolaj, ami tipikus stresszoldó, nyugtató hatású keveréknek számít.

  1. Kleopátra hajbalzsam-receptje a Varázskönyvből

Az „Árnyak könyvét” sokan ismerhetik a Bűbájos Boszorkák sorozatból, ebben gyűjtötték egybe a boszorkányok évszázados praktikáit, szertartásait. Egy valamire való boszorkánynak általában saját varázskönyve van, amit saját maga készít, egészít ki tapasztalataival, mágiájával. Ugyanakkor a Boszorkánymúzeumban is megtekinthető a filmből ismert varázskönyv, ami többek között ráolvasásokat, szertartásokat és érdekes mágikus operációkat tartalmaz, számtalan gyógyfüves és szépítő kencefice receptjével együtt. Mi Kleopátra  - a Szamártej nevét is ihlető ókori egyiptomi uralkodónő – hajbalzsamjának receptjét szeretnénk kiemelni: egyszerű olivaolaj elkeverve mézzel.

  1. Boszorkányos házipatika

Ha szeretnénk természetes megoldásokkal orvosolni bajainkat, akkor érdemes gyógyfüvekkel felvértezni az otthoni házipatikát. Megfázásra kakukkfű, hársvirág, gyomorproblémára pemetefű, női problémára cickafarkvirág, palástfű, zúzódásra feketenadálytő-krém, nyugtatóteának macskagyökér ajánlható.

  1. Szuperolcsó házi alapozó

A házi sminkek készítése rendkívül egyszerű folyamat, még a bonyolultnak tűnő alapozó kikeverése sem ördöngösség. A házi alapozó alapja a sheavaj és cink- vagy titándioxid, amelyet jól összedolgozva szőlőmagolajjal vagy olivaolajjal érdemes hígítani attól függően, hogy ki mennyire szereti a zsíros alapozókat. Ezt a keveréket a bőr tónusának megfelelően többféle színezőanyaggal gazdagítjuk: a pirosságot minimális vasoxid biztosítja, a barnaságért a kakaó a felelős, a sárga tónusért pedig a kurkuma. Az alaposan elkevert, csíkmentes alapozó jól eláll évekig, ráadásul körülbelül 50 forintba és nem több, mint 30 percbe kerül az elkészítése.  Porpúdernek színezett kukoricakeményítő használható.

További hírek, tippek, sztárpletykák a natúrkozmetikumok világából: www.szamartej.hu

Szólj hozzá